Zapier weet de hypnotische kleurgolven van Jerry-Lee Bosmans perfect in te zetten.

Zapier, een online tool die veel verschillende andere tools met elkaar kan laten “praten”, heeft onlangs een online conferentie gehouden: ZapConnect. Ik heb het niet gevolgd, maar ik zag afgelopen week wel wat graphics passeren en ik was meteen gefascineerd. Het logo en de typografische treatment zijn relatief standaard, maar de ster van de brand is het werk van Jerry-Lee Bosmans.

Jerry-Lee is een Nederlandse designer / visual artist die aan de lopende band kleurstudies maakt die variëren van minstens interessant tot ronduit fascinerend. Ik kan niet exact de vinger leggen op hoe hij het doet, maar hij slaagt er in om steeds een organisch gevoel te geven aan wat vaak niet meer dan steriele kleurovergangen zijn. Cool werk dat het volgen waard is!

Nu, terug naar ZapConnect. Jerry-Lee maakte voor hen een aantal patronen van gradients, en zeker in beweging stralen deze een sterk gevoel van innovatie uit. De alternerende golven van kleur hebben iets hypnotisch. Het is in de kern enorm eenvoudig motion design, maar heel effectief, en net daarom resoneert het bij mij. Op Twitter / X geeft Zapier creative director Aaron Poe wat meer uitleg over de betekenis van de patronen.

PS: ja, ik vind het ook ironisch dat ik net dit weekend een post maak waar Sam Altman prominent in aanwezig is.