Ontdek de variabele lettertype experimenten van Clément Cases.

Variabele lettertypes zijn in de voorbije jaren volledig doorgebroken, deels onder impuls van de type community die de technologie heeft omarmd, en deels doordat zo goed als elke belangrijke creative app ze intussen ondersteunt — get on it, After Effects! De meeste variabele lettertypes laten je toe om één of meerdere van volgende axis te manipuleren: gewicht, breedte en schuintegraad (slant). Enkele gaan iets verder, en laten je bijvoorbeeld toe om de x-hoogte of de grootte van de schreven aan te passen.

En dan heb je de lettertypes van Clément Cases, een Londen-based grafisch ontwerper en type designer die de mogelijkheden van variabele lettertypes zo ver mogelijk probeert te pushen. Zijn experimenten grenzen soms aan het onleesbare, maar zijn niettemin altijd spannend.

Het lettertype Britney is een goed voorbeeld van hoe Clément Cases de grenzen opzoekt. Het is een verzameling shapes die niet per se een coherent woordbeeld vormen, maar toch lijken ze samen te horen. En door met de variabele axis te spelen kan je de vorm van de letters drastisch manipuleren, soms met onverwacht resultaat.

Volg Clément Cases op Instagram, of ga zelf met de lettertypes aan de slag via de foundry Range Left Shop.