1.3.2024

Mathieu Labrecque kan als geen ander leven blazen in een hoop pixels.

Deze week zat ik op de website van The New York Times een column te lezen over een aanstaande Supreme Court case. Van de column zelf herinner ik me niet bijster veel meer, maar de illustratie (hierboven te zien) die er bij hoorde bleef wel hangen. Zodanig dat ik een dag later het artikel terug opzocht om te checken wie de illustratie had gemaakt.

Mathieu Labrecque
is de naam, een Canadese illustrator uit Montreal die zich de voorbije jaren een wel heel bijzondere pixelstijl heeft aangemeten. Door de kleur en vooral de eenvoudige animatie zit er toch enorm veel leven in de tekeningen. Het doet me denken aan het beste van teletekst art. De zwart / wit patronen die je hier onder ziet hebben trouwens een reden: hij illustreert (ook al voor de Times) artikels die bij de kruiswoordraadsels horen.