2.1.2024

De bike packing tassen van Steady Co. gaan ongemeen hard.

Bryan Couchman is verantwoordelijk voor de leukste bike packing tassen die je al hebt gezien. Ik heb Bryan oorspronkelijk leren kennen als een getalenteerde brand designer die lang voor het Amerikaanse agency Switch heeft gewerkt, maar een paar jaar geleden begon hij zijn eerste bike packing creaties te delen, en intussen is deze hobby z’n main gig geworden.

Onder de naam Steady Co. ontwerpt en maakt hij — meestal op bestelling — kleurrijke rugzakken, straps, buideltasjes, kader-, zadel-, en stuurtassen, … Kortom, alles wat je nodig hebt om tijdens een lange fietstocht wat extra voeding, kledij of materiaal mee te nemen.

Elke tas lijkt een uniek ontwerp, en ik hou er van hoe wild ze allemaal zijn. Ondanks de bijna overdaad aan kleuren, patronen en texturen zijn ze visueel perfect in balans. Elk ontwerp dat ik op z’n Insta zie passeren wil ik direct kunnen bestellen. Ik heb nu een volledig zwarte koersfiets, zo’n kleurrijke tas zou er niet op misstaan… 👀

Op de website BikeGearDatabase.com kan je een interessant interview lezen over Bryan z’n proces. Zo leerde ik dat hij die funky camo-patronen zelf ontwerpt en laat printen op textiel. Wat een toewijding, heel cool!